pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Czerwona karkówka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

karkówka pieczona z papryką, cebulą i ziemniakami

Czerwona karkówka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Czerwona karkówka

 

  • 50 dag karkówka bez kości
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 3 czosnek ząbki
  • 3 ziemniaki lekko ugotowane
  • przyprawa do karkówki
  • Bejca do karkówki:
  • 3 łyżki keczup pikantny
  • 1 łyżka olej roślinny

Sposób przygotowania:

Czerwona karkówka
Keczup mieszamy z olejem rzepakowym, aby składniki dobrze się połączymy. Karkówkę posypujemy przyprawą do karkówki i delikatnie wcieramy ją w mięso. Następnie smarujemy przygotowaną z keczupu i oleju bejcą. Paprykę wraz z cebulą kroimy w paski, lekko ugotowane ziemniaki w ósemki. Do foliowego rękawa wkładamy karkówkę, dodajemy pokrojone warzywa i ekstra 3 ząbki czosnku. Rękaw spinamy, a karkówkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Karkówkę pieczemy około 60 minut. Gdy rękaw napęcznieje przekłuwamy go widelcem, a na ostatnie 15 minut rozcinamy, aby karkówka się ładnie przyrumieniła. Smacznego.
Czerwona karkówka
Keczup mieszamy z olejem tworząc bejcę, którą smarujemy mięso
Czerwona karkówka
Upieczona karkówka będzie miała ładny czerwony kolor