p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

czerwona karkówka grillowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

czerwień karkówki pochodzi z pasty wykonanej z papryki, oliwy i suszonych pomidorów

czerwona karkówka grillowana Więcej zdjęć (4)

Składniki:

czerwona karkówka grillowana

 

  • 4 szt karkówka,
  • 1 łyżka papryka mielona,
  • 10 szt pomidory suszone w zalewie,
  • do smaku Sól,
  • 2 łyżki oliwa

 

 

 

Sposób przygotowania:

czerwona karkówka grillowana
Zrobić pastę "czerwoną" paprykowo-pomidorową: paprykę mieloną wymieszać z oliwą, dodać pomidory suszone z zalewy oliwnej,sól do smaku,, zmiksować blenderem, pastą dokładnie pokryć każdy plaster karkówki z obu stron, wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia smażyć na patelni grillowej z obu stron,pod przykryciem, pod koniec jedną stronę posypać koperkiem, w razie czego podlewać wrzącą wodą.
czerwona karkówka grillowana
Etap 1
czerwona karkówka grillowana
karkówka wysmarowana pastą
czerwona karkówka grillowana
grillujemy na patelni grillowej