jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Czerwona kiszona kapusta gotowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Czerwona kiszona kapusta gotowana z jabłkiem jest pysznym dodatkiem do kotlecików sojowych i nie tylko.

Czerwona kiszona kapusta gotowana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Czerwona kiszona kapusta gotowana

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kiszona kapusta gotowana
Kapustę wkładamy do garnka, podlewamy szklanką wody źródlanej, dodajemy pokrojone , obrane uprzednio jabłka i dusimy ok 10 minut. Na rozgrzanym oleju szklimy posiekaną cebulkę, dodajemy do kapusty razem z miodem i pieprzem ziołowym - mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem czarnym i dusimy jeszcze kilka minut. Po wyłożeniu do miseczki obficie posypujemy startymi orzechami.
Czerwona kiszona kapusta gotowana
Dwa dorodne jabłka obieramy , kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty
Czerwona kiszona kapusta gotowana
Kapustę z jabłkami dusimy około 10 minut, po czym doprawiamy ją do smaku.