lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Czerwone gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gołąbki troszkę inaczej bo z melonem

Czerwone gołąbki

Składniki:

Czerwone gołąbki

 

  • główka czerwonej kapusty
  • cebula
  • melon
  • 25 dag mięsa mielonego
  • jajko
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki octu

Sposób przygotowania:

Czerwone gołąbki
Na oleju usmaż posiekaną cebulę, wymieszaj z mięsem, jajkiem i posiekanym melonem.
Do smaku dodaj soli i pieprzu. Kapustę włóż do gotującej się wody, ktora jest lekko osolona. Dodaj ocet. Po kilku minutach wyjmij i lekko ostudź a następnie zwiń roladki jak na pierogi.