Książka Kucharska: Kuchnia włoska wieszjak.pl

Czerwone Pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czosnek obrać i drobno posiekać. Papryczkę umyć, usunąć pestki i posiekać. Pomidory przerzucić do miski. Dodać migdały, parmezan,

Czerwone Pesto

Składniki:

Czerwone Pesto

 

  • 1 słoik suszonych pomidorów
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • garść mielonych migdałów
  • 10 dag parmezanu
  • dwa ząbki czosnku
  • 1 strączek ostrej papryczki
  • sól

Sposób przygotowania:

Czerwone Pesto
Czosnek obrać i drobno posiekać. Papryczkę umyć, usunąć pestki i posiekać. Pomidory przerzucić do miski. Dodać migdały, parmezan, czosnek, ocet i papryczkę.Za pomocą miksera lub blendera zmiksować pomidory na gładką pastę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.



Gotowy sos przelać do słoika i szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce.