Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Czerwone purre 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

nowa wersja ziemniaków teraz na czerwono

Czerwone purre 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czerwone purre 4

 

  • 6 ziemniaków
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 150 gram przecieru pomidorowy
  • 1 łyżeczka bazyli
  • 1 łyżka masła
  • 10 szt cebuli marynowanej
  • 20 plastrów kiełbaski
  • pieprz
  • Sól
  • przyprawa do ziemniaków
  • 100 gram sera zółtego
  • 10 szt papryki marynowanej

Sposób przygotowania:

Czerwone purre 4
Gotujemy ziemniaki do miękkości i odkładamy do ostygnięcia. Z łyżką masła ugniatamy na gładka masę, dodajemy pieprz, sól oraz przyprawę do ziemniaków. Dodajemy do ziemniaków przecier i koncentrat pomidorowy. Następnie dodajemy bazylię oraz starty żółty ser. Dokładnie wszystko mieszamy. Nakładamy masę na szpatułkę do lodów. Wbijamy plasterek kiełbaski do każdej na sam środek. Układamy na posmarowanej tłuszczem blaszce. Wbijamy cebulkę we wierzch lub układam paprykę marynowaną. Pieczemy przez 15 minut w 180 st.
Czerwone purre 4
Gotujemy i po wystygnięciu ubijamy na puree
Czerwone purre 4
Dodajemy do ziemniaków przecier i koncentrat pomidorowy
Czerwone purre 4
nakładamy do szpatułki na lody masę ziemniaczną
Czerwone purre 4
Zapiekamy całość w piekarniku w temp. 180 st