Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Czerwone udka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne i soczyste udka z kurczaka

Czerwone udka

Składniki:

Czerwone udka

 

  • Udka z kurczaka

 

  • Olej

 

 

  • majonez

 

  • ketchup(najlepiej pikantny)

 

Sposób przygotowania:

Czerwone udka
Udka oczyscic,umyc,osuszyc papierem kuchennym.Delikatnie skropic niewielka iloscia oleju,olej dokladnie rozetrzec.Posolic i popieprzyc.W miseczce rozmieszac majonez z ketchupem(taka sama ilosc majonezu i ketchupu).Udka ulozyc na blaszcze do pieczenia,najlepiej tak,by nie bylo miezdy nimi odleglosci.Mieso polac sosem majonezowo-ketchupowym,Powinno go byc tyle,by pokryc wszystkie udka,Wszystko posypac bulka tarta.Blaszke dokladnie pokyc folia do pieczenia i stawic do piekarnika.Piec w tem.180 stopni przez ok.godzine,potem sciagnac folie i zapiekac jeszcze ok.20-30 min. Zdjecie niestety nie jest rewelacyjne,moze nastepnym azem uda mi sie zrobic lepsze:)