niska1

niska1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

czerwony barszcz wigilijny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Barszczyk czerwony na prawdziwych burakach pachnący grzybami wyśmienicie smakuje z uszkami lub pierogami z kapustą i grzybami.

czerwony barszcz wigilijny

Składniki:

czerwony barszcz wigilijny

 

 

Sposób przygotowania:

czerwony barszcz wigilijny
Buraczki obieramy i kroimy na ósemki, zalewamy 2 l wody, dodajemy włoszczyznę,ziele angielskie, listki laurowe i grzyby ,gotujemy do miękkości ,dodajemy koncentrat i jeszcze wszystko gotujemy kilka minut następnie przecedzamy przez sito i czysty barszcz doprawiamy solą, pieprzem i cukrem do smaku,na końcu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Podawać z uszkami lub pierożkami.

Tagi:

grzyby buraki