aniolek27

aniolek27

Szef Kuchni
[Przepisów: 64]

Czerwony barszcz z pomidorowym akcentem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Taka mała improwizacja ze względu na brak składników

Czerwony barszcz z pomidorowym akcentem

Składniki:

Czerwony barszcz z pomidorowym akcentem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwony barszcz z pomidorowym akcentem


Ziemniaki kroimy w kostkę, a buraki ścieramy lub możemy użyć już startych w sloiku. Dodajemy je do wywaru. Następnie doprawiamy do smaku, a gdy już się gotuje zabielamy śmietaną. Ja używam 17%, którą rozrabiam z lyżką mąki. Na koniec posypujemy zieleniną. Z powodzeniem możemy do tej zupy wykorzystać reszki gulaszu, które mamy z poprzedniego obiadu. Wtedy zupka będzie treściwsza. smile

Zabrakło mi tym razem czerwonej fasoli, którą zwykle dodaję i postanowiłam dodać koncentrat pomidorowy, by podkreślić smak - wyszło pysznie :)