goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Czerwony barszczyk z botwinką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Barszczy podajemy wg uznania z ziemniaczkami, ugotowanymi na twardo jajkami

Czerwony barszczyk z botwinką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czerwony barszczyk z botwinką

 

Sposób przygotowania:

Czerwony barszczyk z botwinką
Buraki kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie. Następnie dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w kostkę włoszczyznę oraz cebulę. Gotujemy. Gdy jarzyny będą już miękkie dodajemy botwinkę wraz z posiekanym czosnkiem. Barszczyk zaciągamy śmietaną (można ją wymieszać z odrobiną mąki). Barszczyk doprawiamy do smaku. Smacznego! Botwinkę w słoiku można zastąpić botwiną świeżą (jest najlepsza) lub np. mrożoną.
Czerwony barszczyk z botwinką
Buraki kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce
Czerwony barszczyk z botwinką
Buraki oraz pozostałe warzywa gotujemy do miękkości
Czerwony barszczyk z botwinką
Botwinkę wraz z zalewą dodajemy do barszczu
Czerwony barszczyk z botwinką
Zagotowujemy i zaciągamy śmietaną, doprawiamy do smaku

Tagi:

buraki