mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Czerwony kefir wg mkowalski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny i bardzo pożywny czerwony kefir.

Czerwony kefir wg mkowalski

Składniki:

Czerwony kefir wg mkowalski

 

  • litr kefiru (ewentualnie maślanki)
  • pęczek koperku
  • pół zielonego ogórka
  • słoiczek przecieru pomidorowego
  • łyżka posiekanej bazylii
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Czerwony kefir wg mkowalski
Koperek myjemy a następnie drobno siekamy. Ogórka obieramy ze skórki a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do połowy kefiru dodajemy koperek, ogórka, po szczypcie soli oraz pieprzu. Resztę kefiru wlewamy do garnuszka, dodajemy przecier pomidorowy około 3/4 słoiczka , bazylię i starannie mieszamy. Kefir ogórkowy mieszamy następnie z pomidorowym. Wstawiamy do lodówki , by się schłodził.