WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Czerwony pucharek z malinowym sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo szybki, smaczny i zdrowy letni deser w czerwonym kolorze. Idealny na zakończenie przyjęcia w ogrodzie.

Czerwony pucharek z malinowym sosem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czerwony pucharek z malinowym sosem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwony pucharek z malinowym sosem
Arbuza kroimy na grube plastry, odcinamy skórę, a następnie kroimy w kostkę. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na połówki, lub większe w ćwiartki. Porzeczki czerwone przebieramy, myjemy i osuszamy. Na dno przygotowanych pucharków wkładamy najpierw porcje arbuza, następnie truskawek i czerwonych porzeczek. Maliny przebieramy, dodajemy do nich cukier i cukier waniliowy i miksujemy na jednolity sos. Możemy przetrzeć go, by nie było pestek. Malinowym sosem polewamy owoce i podajemy od razu, lekko schłodzone.
Czerwony pucharek z malinowym sosem
Wybieramy mocno czerwonego arbuza i kroimy go.
Czerwony pucharek z malinowym sosem
Umyte truskawki kroimy na pół lub w ćwiartki.
Czerwony pucharek z malinowym sosem
Porzeczki przebieramy, myjemy i osuszamy.
Czerwony pucharek z malinowym sosem
Maliny miksujemy z cukrem i cukrem pudrem na gładki sos.