Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Czosnkowa ogórkowa z pęczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Niezabielana, lekka a sycąca - taka jest właśnie ta zupa ogórkowa, czosnkowa, z pęczakiem - pyszna! polecam

Czosnkowa ogórkowa z pęczakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czosnkowa ogórkowa z pęczakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowa ogórkowa z pęczakiem
Pęczak przepłukać, wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować 15 minut. Warzywa umyć, pokroić. Ogórki zetrzeć na tarce. Sok zachować. Por umyć i posiekać. Por wrzucić do garnka razem z warzywami, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować do miękkości warzyw. Wrzucić ogórki, dodać przeciśnięty czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagotować. Zupę rozlać na talerze i posypać koperkiem
Czosnkowa ogórkowa z pęczakiem
Pęczak przepłukać, wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować 15 minut. Warzywa umyć, pokroić.
Czosnkowa ogórkowa z pęczakiem
Ogórki zetrzeć na tarce. Sok zachować. Por umyć i posiekać.
Czosnkowa ogórkowa z pęczakiem
Por wrzucić do garnka razem z warzywami, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować do miękkości warzyw. Wrzucić ogórki, dodać przeciśnięty czosnek

Tagi:

ogórki