Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Czosnkowe ziemniaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Te smaczne i aromatyczne ziemniaczki to idealny dodatek do drugiego dania obiadowego. Wspaniale smakują i nie wymagają dużo pracy.

Czosnkowe ziemniaczki

Składniki:

Czosnkowe ziemniaczki

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowe ziemniaczki
Ziemniaki obgotowujemy w mundurkach. Gdy będą lekko miękkie odcedzamy i chwilkę studzimy. Następnie przecinamy na mniejsze cząstki i układamy na blaszce obłożonej folią. Tak przygotowane ziemniaki doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i czosnkiem granulowanym wedle smaku. Na koniec całość polewamy oliwą z oliwek i przekładamy ząbkami czosnku (nie musi być obrany). Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 20-30 minut. Podajemy z drugim daniem obiadowym.

Tagi:

ziemniaki