czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Czosnkowy filet na szparagach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przyrządzone w ten sposób mięso jest aromatyczne, soczyste, a co najważniejsze dietetyczne, bo przygotowane bez zbędnego tłuszczu :)

Czosnkowy filet na szparagach

Składniki:

Czosnkowy filet na szparagach

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowy filet na szparagach
Fileta naciąć, ząbki czosnku obrać i pokroić w pasterki. Mięso nadziać paseczkami czosnku.

Całość skropić olejem i natrzeć przyprawami, a następnie odstawić do lodówki na co najmniej 20 minut, po czym obsmażyć ze wszystkich stron na suchej patelni, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, zapiekać na 20 minut.

Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, a następnie ugotować je w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Upieczonego fileta pokroić w plastry i ułożyć na ugotowanych szparagach. Smacznego :)