Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Czosnkowy schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kotlety ze schabu najlepiej smakują kiedy są smażone na smalcu.

Czosnkowy schabowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czosnkowy schabowy

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowy schabowy
Schab umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem do mięsa. Posypać kucharkiem, pieprzem oraz dość obficie czosnkiem granulowanym. Jajka umyć, rozbić, wlać do miseczki, rozkłócić. Mięso panierować najpierw w jajku, potem w bułce tartej. Tłuszcz mocno rozgrzać na patelni, po kolei smażyć kotlety z obu stron na kolor rumiany. Podawać z ziemniakami/frytkami i surówką.
Czosnkowy schabowy
Rozbite kawałki mięsa posypujemy kucharkiem i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym.
Czosnkowy schabowy
Umyte jajko wbijamy do miski, rozkłócamy. Obtaczamy kawałki mięsa.
Czosnkowy schabowy
Potem każdy kawałek mięsa z obu stron obtaczamy w bułce tartej.
Czosnkowy schabowy
Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor.