Czulent.

Dania « poprzedni | następny »
piotr20091991 - Przepis na: Czulent. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 665
Czulent.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny na rodzinny obiad na wigilie dla rodziny .


trudność: trudne
czas:

Czulent. - SKŁADNIKI:

Czulent. - PRZYGOTOWANIE:

Fasole moczyć kilka godzin najlepiej zrobić to dzień wcześniej . Kaszę pęczak również namoczyć . Mięso umyć osuszyć i pokroić w kostkę lub na kawałki . Na patelni rozpuścić tłuszcz . Cebule obrać i pokroić w piórka i zeszklić na tłuszczu , następnie zdjąć , a ba patelnie wrzucić mięso i również podsmażyć . W rondlu układać warstwowo : mięso , zeszklona cebulę , fasolę i kaszę pęczak . Wszystko dobrze przyprawić solą i pieprzem oraz papryką w proszku . Do środka włożyć cały czosnek . Na koniec na wierzchu potrawy ułożyć 4 surowe jajka . Całość zalać wodą i piec w temp 100 -150 stopni C przez co najmniej 5 godzin .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Czulent.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Bigos z pulpetami Makaron z sosem porowym i filetem z kurczaka Racuchy z jabłkiem i gruszką wg Zub3r'a
Faszerowane łódeczki ziemniaczane Jajecznica z duszoną cukinią Naleśniki z twarogiem, musem jabłkowym i borówkami
Prosta zapiekanka z pomidorów i bakłażana Deser z kaszą i musem truskawkowym Łopatka pieczona z fasolką
Paprykarz z tuńczyka Filet z kurczaka w musztardzie chrzanowej Sypki ryż z jabłkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane