Czulent.

Dania « poprzedni | następny »
piotr20091991 - Przepis na: Czulent. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 665
Czulent.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny na rodzinny obiad na wigilie dla rodziny .


trudność: trudne
czas:

Czulent. - SKŁADNIKI:

Czulent. - PRZYGOTOWANIE:

Fasole moczyć kilka godzin najlepiej zrobić to dzień wcześniej . Kaszę pęczak również namoczyć . Mięso umyć osuszyć i pokroić w kostkę lub na kawałki . Na patelni rozpuścić tłuszcz . Cebule obrać i pokroić w piórka i zeszklić na tłuszczu , następnie zdjąć , a ba patelnie wrzucić mięso i również podsmażyć . W rondlu układać warstwowo : mięso , zeszklona cebulę , fasolę i kaszę pęczak . Wszystko dobrze przyprawić solą i pieprzem oraz papryką w proszku . Do środka włożyć cały czosnek . Na koniec na wierzchu potrawy ułożyć 4 surowe jajka . Całość zalać wodą i piec w temp 100 -150 stopni C przez co najmniej 5 godzin .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Czulent.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Kotlety w migdałowej panierce Amerykańskie naleśniki z sosem czekoladowym Placki cukiniowo-ziemniaczne
Risotto pełne jesieni Krokiety z mięsem i warzywami Dyniowe pankejki
Kotlety z jajek Makaron z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami Gołąbki w panierce
Kalafior pod beszamelem Knedle ze śliwkami Makaron z kurczakiem i dynią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane