Czulent.

Dania « poprzedni | następny »
piotr20091991 - Przepis na: Czulent. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 665
Czulent.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny na rodzinny obiad na wigilie dla rodziny .


trudność: trudne
czas:

Czulent. - SKŁADNIKI:

Czulent. - PRZYGOTOWANIE:

Fasole moczyć kilka godzin najlepiej zrobić to dzień wcześniej . Kaszę pęczak również namoczyć . Mięso umyć osuszyć i pokroić w kostkę lub na kawałki . Na patelni rozpuścić tłuszcz . Cebule obrać i pokroić w piórka i zeszklić na tłuszczu , następnie zdjąć , a ba patelnie wrzucić mięso i również podsmażyć . W rondlu układać warstwowo : mięso , zeszklona cebulę , fasolę i kaszę pęczak . Wszystko dobrze przyprawić solą i pieprzem oraz papryką w proszku . Do środka włożyć cały czosnek . Na koniec na wierzchu potrawy ułożyć 4 surowe jajka . Całość zalać wodą i piec w temp 100 -150 stopni C przez co najmniej 5 godzin .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Czulent.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Naleśniki ze śmietaną i owocami Knedle z jabłkami w orzechowej panierce Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym
Placuszki z jabłkami i cynamonem Gulasz warzywny z wędliną Kurczak curry z ryżem i kolorowymi warzywami
Papryka faszerowana z sosem pomidorowym Łopatka pieczona z warzywami Kapusta duszona z pomidorami
Gulasz z mini patisonami i fasolką Makaron z gruszkami Zapiekanka z wędzonym łososiem

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane