Czulent.

Dania « poprzedni | następny »
piotr20091991 - Przepis na: Czulent. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 665
Czulent.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny na rodzinny obiad na wigilie dla rodziny .


trudność: trudne
czas:

Czulent. - SKŁADNIKI:

Czulent. - PRZYGOTOWANIE:

Fasole moczyć kilka godzin najlepiej zrobić to dzień wcześniej . Kaszę pęczak również namoczyć . Mięso umyć osuszyć i pokroić w kostkę lub na kawałki . Na patelni rozpuścić tłuszcz . Cebule obrać i pokroić w piórka i zeszklić na tłuszczu , następnie zdjąć , a ba patelnie wrzucić mięso i również podsmażyć . W rondlu układać warstwowo : mięso , zeszklona cebulę , fasolę i kaszę pęczak . Wszystko dobrze przyprawić solą i pieprzem oraz papryką w proszku . Do środka włożyć cały czosnek . Na koniec na wierzchu potrawy ułożyć 4 surowe jajka . Całość zalać wodą i piec w temp 100 -150 stopni C przez co najmniej 5 godzin .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Czulent.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Mięsna pizza w ostrym sosie pomidorowym Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Muszle z nadzieniem szpinakowym
Leczo z pomidorów i cukinii Omlet z mozzarellą i pomidorem Karkówka w sosie grzybowym
Dorsz w płatkach owsianych Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Jajecznica z grzybkami leśnymi
Jajka z farszem pomidorowym Gołąbki pieczone w pomidorach Zapiekanka makaronowa z piersią kurczaka

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane