Czulent.

Dania « poprzedni | następny »
piotr20091991

Srebrny Ekspert
Przepisy: 665
Czulent.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny na rodzinny obiad na wigilie dla rodziny .


trudność: trudne
czas:

Czulent. - SKŁADNIKI:

Czulent. - PRZYGOTOWANIE:

Fasole moczyć kilka godzin najlepiej zrobić to dzień wcześniej . Kaszę pęczak również namoczyć . Mięso umyć osuszyć i pokroić w kostkę lub na kawałki . Na patelni rozpuścić tłuszcz . Cebule obrać i pokroić w piórka i zeszklić na tłuszczu , następnie zdjąć , a ba patelnie wrzucić mięso i również podsmażyć . W rondlu układać warstwowo : mięso , zeszklona cebulę , fasolę i kaszę pęczak . Wszystko dobrze przyprawić solą i pieprzem oraz papryką w proszku . Do środka włożyć cały czosnek . Na koniec na wierzchu potrawy ułożyć 4 surowe jajka . Całość zalać wodą i piec w temp 100 -150 stopni C przez co najmniej 5 godzin .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Czulent.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Fasolka po bretońsku Placki z boczkiem i oscypkiem Bigos świąteczny
Gołąbki warzywne Potrawka na zimno A'la bigos z brukselki
Pierogi z mięsem i pieczarkami Placki dyniowo - ziemniaczane Rolada z trzech mąk
Pierogi ruskie wg alien1985 Frittata makaronowa Ziemniaczki z piekarnika z sosem jogurtowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane