Strona główna Czym można zagęścić zupę

Czym można zagęścić zupę.

justynak223 - Porady kulinarne: Czym można zagęścić zupę. offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 55
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Czym można zagęścić zupę.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Trzy sposoby na zagęszczenie zupy.


1. Niemal każdy zagęszcza zupę Śmietaną. Należy wymieszać śmietanę z niewielką ilością mąki, lekko posolić, połączyć z kilkoma łyżkami zupy a następnie wlać do pozostałej zupy i zagotować. W ten sam sposób można również doprawiać zupę jogurtem naturalnym. 2. Zupę mozna również zagęścić Żółtkami – roztrzepać żółtka z wodą (tyle łyżek wody ile żółtek), połączyć z kilkoma łyżkami zupy. Mieszając zupę wlewać partiami roztrzepane żółtka. Mocno zagrzać ale nie gotować. 3. Można ją również zagęścić Przecierem – część warzyw przetrzeć przez sito i połączyć z zupą.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Czym można zagęścić zupę.  
Wilga

Wilga
offline

2009-10-10 15:15
Ja niektóre zupy zagęszczam też serkiem topionym.
Skomentuj
Oceń:
0

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane