grandepiccolacuoca

grandepiccolacuoca

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 239]

Daktylowe trufle z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Trufle z suszonymi daktylami, migdałami, aromatyzowane skórką i sokiem z mandarynek, obtoczone w kakao, to propozycja na zdrowy i szybki w przygotowaniu deser.

Daktylowe trufle z migdałami

Składniki:

Daktylowe trufle z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Daktylowe trufle z migdałami
Przygotowanie trufli rozpoczynamy od starcia skórki z 2 mandarynek. Z 3 mandarynek wyciskamy sok. Blendujemy suszone daktyle, migdały, skórkę z mandarynek z sokiem z mandarynek na jednolitą masę. Z masy formujemy trufle, które obtaczamy w kakao lub w wiórkach kokosowych. Przed podaniem trufle schładzamy ok. 1-2 godziny.

Tagi:

trufle daktyle