Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Dama nad brzegiem Atlantyku

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Morszczuk zapiekany z masłem escargot – pyszny .

Dama nad brzegiem  Atlantyku

Składniki:

Dama nad brzegiem Atlantyku

 

  • Ryba :

 

  • 3-4 kawałki fileta z morszczuka
  • Szczypta soli
  • pieprz mielony
  • mąka
  • olej do smażenia

 

 

  • 4 łyżki miękkiego masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 roztarty ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki drobno posiekanej wędzonki surowej ( ja użyłam Szynki Szwartzwaldzkiej )
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 drobno usiekana cebulka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta pieprzu mielonego
  • 1/4 łyżeczki j soli

 

Sposób przygotowania:

Dama nad brzegiem Atlantyku
Rybę osolić , posypać pieprzem , oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron .
Utrzeć masło z pozostałymi składnikami .
Przełożyć rybę do naczynia do zapiekanek . Nałożyć na płaty ryby masło z dodatkami . Wstawić do piekarnika i zapiekać 10 minut.

Podawać rybę z ziemniakami z wody ,– polaną masłem które ściekło z ryby przy zapiekaniu .
 

Tagi:

ryba ryby szynka