kasia_0419

kasia_0419

Starszy Kucharz
[Przepisów: 51]

Danie jednogarnkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

przepis od mojej kochanej babci..:) pozdrawiam:****

Danie jednogarnkowe

Składniki:

Danie jednogarnkowe

 

Sposób przygotowania:

Danie jednogarnkowe
Fasolę wyplukać, zalać letnią, przegotowana woda, moczyc cała noc. Gotować w tej samej wodzie (jezeli za malo, uzupelnic gotującą woda) z dodatkiem boczku.
po godzinie gotowania, dodac oczyszczone, wypłukane i pokrojone w talarki jarzyny (ziemniaki i jablka pokrajac w kostke).
Gotować jeszcze pół godziny, doprawic do smaku, podawazc z zielenina. mozna dodac tez kostke rosołową :) Ja nie dodaje i jest naprawde pyszna

SMACZNEGO!!!