Danie wegetariańskie

nieuchwytna - Przepis na: Danie wegetariańskie offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 328
Danie wegetariańskie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gdy znudzi się mięso, warto sięgnąć po same warzywa. Można je podać z jajkiem sadzonym.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Danie wegetariańskie - SKŁADNIKI:

  • Porcja dla 2 osób:
  • 1/2 opakowania dowolnych warzyw na patelnię
  • 2 garście zielonej fasolki szparagowej
  • 2 małe ziemniaki
  • 2 łyżki masła
  • bułka tarta
  • sól, oregano, zioła suszone wg upodobań

Danie wegetariańskie - PRZYGOTOWANIE:

1. Ziemniaki obieramy, kroimy na cztery części i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. 2. W osobnym garnku zagotowujemy osoloną wodę i na wrzątek wrzucamy umytą fasolkę. Gotujemy do miękkości ok. 30 minut. 3. Na patelni przygotowujemy warzywa wg przepisu na opakowaniu. Po usmażeniu doprawiamy solą i suszonymi ziołami. 4. Na patelni rozpuszczamy masło, następnie dodajemy 2-3 łyżki bułki tartej i chwilę smażymy, robiąc zasmażkę. 5. Na talerzu układamy po 4 kawałki ziemniaka, obok połowę przygotowanych przez nas warzyw na patelnię i fasolkę szparagową, którą polewamy zasmażką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Danie wegetariańskie (strona 1 z 1)  
agabi22

agabi22
offline

2011-11-30 20:43
Ponieważ fasolka rośnie nad ziemią, gotujemy ją w gorącej wodzie, ale 8 minut wystarczy w zupełności. Po 12 minutach traci wszystkie witaminy.
Skomentuj
Oceń:
1
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Żeberka w pomidorach Łopatka duszona z białą cebulą  Soczyste żeberka w keczupie
Penne z mięsem i pomidorami Quiche z grzybami Cukinia faszerowana
Racuszki serowe z sosem koperkowym Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce Mięso mielone z kapustą
Spaghetti z papryką i winem Bardzo ostre spaghetti Mięso z warzywami w sosie na makaronie

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane