Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Danie z ryby z kaszą perłową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Podawać z sosem majonezowym lub jogurtem zmieszanym z majonezem.

Danie z ryby z kaszą perłową

Składniki:

Danie z ryby z kaszą perłową

 

 

Sposób przygotowania:

Danie z ryby z kaszą perłową
Kaszę ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem kilku kropel oleju i całą marchewką. Rybę moczyć w osolonym mleku 1-3 godziny, osączyć i smażyć 8-10 minut w wysmarowanym olejem naczyniu teflonowym, na małym ogniu, pod przykryciem. Na półmisku zmieszać gotową kaszę, drobno pokrojoną gotowaną marchewkę i kawałki smażonej ryby, dodać rozdrobnionego kalafiora i drobno pocięte śliwki. Przyprawić posiekaną zieloną pietruszką i gałką muszkatołową (jeśli w potrawie nie ma śliwek, zamiast gałki użyć musztardy i szczypiorku).