Strona główna Danie z soczewicy

Danie z soczewicy

Dania « poprzedni | następny »
justka.zet - Przepis na: Danie z soczewicy offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 137
Danie z soczewicy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Potrawę najlepiej przygotować w szybkowarze.


trudność: łatwe
czas:

Danie z soczewicy - SKŁADNIKI:

  • 4 porcje:
  • 50 dag soczewicy
  • 1 cebula
  • Odrobina mielonych goździków
  • 15 dag przerośniętej mięsem słoniny
  • 25 dag mielonego mięsa
  • 2 łyżki stołowe margaryny
  • 1 łyżka stołowa rodzynek
  • tarta skórka z cytryny
  • 4 łyżki stołowe śmietany
  • Przyprawa do zup
  • Sól i pieprz
  • Tymianek i ostra papryka w proszku do smaku

Danie z soczewicy - PRZYGOTOWANIE:

Soczewicę namoczyć i zostawić na cały dzień. Cebulę pokroić w kostkę, dusić na rozgrzanym tłuszczu, następnie na to położyć pokrojona w kostkę słoninę oraz mięso mielone i smażyć 2-3 minuty, dodać odcedzoną soczewicę, przyprawić skórką cytrynową, goździkami, rodzynkami, pieprzem, papryką i tymiankiem oraz zalać wodą tak, by przykryła potrawę. Zamknąć szybkowar i gotować przez 10 minut. Przed podaniem posolić i polać śmietaną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Danie z soczewicy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Klopsiki w kapuście Roladki schabowe nadziewane Makaron spaghetti z pesto i słonecznikiem
Pieczeń w chlebie schowana Wiejska zapiekanka Domowe pity do kebaba
Zapiekane naleśniki a la caprese Pierogi z zielonawymi gołąbkami Naleśniki czekoladowe z ananasem
Jajeczna pasta z kurczakiem Jajecznica z kanią Torcik omletowy przekładany budyniem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj