Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Danie żniwiarza

  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, obtoczyć w mące, posypać przyprawami i

Danie żniwiarza

Składniki:

Danie żniwiarza

 

  • 50 dag łopatki wieprzowej

 

  • 4 cebule

 

  • 5 marchewek

 

  • 3 pietruszki

 

  • mały seler

 

  • szklanka zielonego groszku

 

  • pół małej główki kapusty

 

 

 

  • pietruszka

 

  • koperek

 

 

 

 

  • olej

Sposób przygotowania:

Danie żniwiarza
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, obtoczyć w mące, posypać przyprawami i obsmażyć na oleju. Dodać drobno po krojoną cebulę i jeszcze chwilę razem smażyć. Następnie wlać tyle wody, by mięso było przykryte. Zielony groszek i po krojone pozostałe warzywa (oprócz pomidorów) dodać do mięsa i dusić na małym ogniu. Gdy warzywa i mięso będą miękkie, włożyć pomidory obrane ze skórki i drobno pokrojone. Zagęścić potrawę mąką wymieszaną z odrobiną wody, przyprawić do smaku papryką, pieprzem i solą, zagotować. Posypać posiekaną zieleniną i podawać z ziemniakami lub makaronem. 100 g - 90 kcal