Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

De volaille wg Magda2601

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filety rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą, tak żeby otrzymać płaskie płaty o grubości 3mm skropić sokiem z cytryny i lekko posolić.

De volaille wg Magda2601

Składniki:

De volaille wg Magda2601

 

 

Sposób przygotowania:

De volaille wg Magda2601
Filety rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą, tak żeby otrzymać płaskie płaty o grubości 3mm skropić sokiem z cytryny i lekko posolić. Zimnie masło pokroić wzdłuż na cztery słupki . Każdy słupek kłaść na filecie i owinąć go dokładnie mięsem tak aby masło nie mogło wyciekać. Jajka lekko ubić ze szczyptą soli, maczać z nich kotlety i panierować w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor najlepiej na głębokim tłuszczu.