kokolata

kokolata

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Delicjowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Placek tak szybko został zjedzony że nie zdążyłam porobić zdjęć na talerzu

Delicjowiec

Składniki:

Delicjowiec

  • biszkopt wg własnego przepisu
  • 3 budynie czekoladowe (mleko, cukier)
  • 10 dkg masła
  • 2 galaretki pomarańczowe
  • 1 duża paczka delicji

Sposób przygotowania:

Delicjowiec

Upiec biszkopt wg własnego przepisu. Budynie rozrobić w naczyniu w niecałej szklance mleka i dodać do litra gotującego się mleka z cukrem(dodałam 6 łyżek). Masło roztapiam i letnie wlewam do ciepłego budyniu energicznie mieszając, krem musi być gładki o konsystencja do rozsmarowania. Wykładam go na powierzchnię biszkoptu a na niego ciastka delicje galaretka do góry (jedno obok drugiego, żeby się stykały). Rozrabiam galaretki w 700 ml wody i czekam aż zaczną tężeć. Wylewam je łyżką w luki między delicje.