nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Delikatna zupa - kalafior i kalarepka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna, lekka zupa z młodych warzyw.

Delikatna zupa - kalafior i kalarepka. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Delikatna zupa - kalafior i kalarepka.

 

Sposób przygotowania:

Delikatna zupa - kalafior i kalarepka.
1. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy vegetę i umyte kości. Zagotowujemy. W tym czasie przygotowujemy warzywa: - ziemniaki i kalarepkę obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę - marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w półplasterki - kalafior dzielimy na różyczki i myjemy - por kroimy w półkrążki. 2. Na gotującą się wodę wrzucamy marchewkę z porem. Po kilku minutach dodajemy kalarepę, a następnie ziemniaki z kalafiorem. Gotujemy na niezbyt dużym ogniu do miękkości warzyw. 3. Mleko łączymy ze śmietaną, a następnie zabielamy zupę. 4. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi. 5. Koperek myjemy i siekamy, posypujemy nim zupę przed podaniem.
Delikatna zupa - kalafior i kalarepka.
Najpierw przygotowujemy wszystkie warzywa...
Delikatna zupa - kalafior i kalarepka.
A następnie je kroimy i wrzucamy kolejno do garnka :)