Madziarzeszow

Madziarzeszow

Szef Kuchni
[Przepisów: 82]

delikatna zupka jarzynowa po staropolsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszna zupka i nisko kaloryczna.........

delikatna zupka jarzynowa po staropolsku

Składniki:

delikatna zupka jarzynowa po staropolsku

 

  • 7 większych ziemniaczków
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • natka pietruszki
  • mięso np. 2 piersi z kurczaka
  • 1 cebulka
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • przyprawy: sól i pieprz
  • 2 kostki rosołowe np. drobiowe
  • mały przecier pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

delikatna zupka jarzynowa po staropolsku
Mięsko kroimy w kawałki i podsmazamy z cebulką na patelni.W naczyniu nastawiamy wodę z kostkami rosołowymi. Obieramy i kroimy ziemniaczki, marchewkę i pietruszkę, wrzucamy do naczynia.Dodajemy usmażone mięsko i przyprawiamy zielem angielskim, liściami laurowymi, magą, solą i pieprzem. Chwilę gotujemy .Na koniec wrzucamy natkę pietruszki, jak warzywa będą miękkie dodajemy przecier pomidorowy.Smacznego!!!