Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Delikatne dyniowe placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne delikatne placuszki z dyni

Delikatne dyniowe placuszki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Delikatne dyniowe placuszki

Sposób przygotowania:

Delikatne dyniowe placuszki

Do mleka dodajemy mąkę i jajka, dokładnie miksujemy. Dynię ścieramy na tarce na grubych oczkach. Dodajemy do ciasta naleśnikowego i dokładnie mieszamy. Smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju średniej wielkości placuszki. Odsączamy je z nadmiaru tłuszczu przy użyciu papierowych ręczników. Podajemy na ciepło, posypane cukrem pudrem. Jeśli lubicie, możecie je polać także kwaśną śmietaną lub jogurtem.