mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Delikatne grzybki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Grzyby w delikatnej octowej zalewie.

Delikatne grzybki

Składniki:

Delikatne grzybki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Delikatne grzybki
Grzyby oczyścić i obrać. Następnie dokładnie umyć. Wrzucić grzyby do garnka,zalać wodą, dodać łyżkę soli i gotować przez ok. 10 minut. Następnie odsączyć i wżyć do słoiczków. Dodać krążki cebulki, marchewki, kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu oraz 2 -3 krople oliwy. Zalewę sporządzić mieszając gorącą wodę z octem w proporcjach 4:1 oraz odrobiną soli i cukru. Mieszanką zalać grzyby. Słoiki zakręcić i poustawiać na parę godzin na wieczkach.

Tagi:

grzyby