pysiek

pysiek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 122]

Delikatne maślane ciasteczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Delikatne,rozpływające się w ustach ciasteczka,uwielbiane przez dzieci.Idealne jako podwieczorek lub słodka przekąska,dla uatrakcyjnienia możemy zrobić na nich różne napisy lub różne kształty.

Delikatne maślane ciasteczka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Delikatne maślane ciasteczka

 

Sposób przygotowania:

Delikatne maślane ciasteczka
Mąkę i cukier przesiewamy,dodajemy cukier waniliowy,masło i dokładnie siekamy wszystko ze sobą za pomocą noża.Dodajemy jajko i sól,dokładnie zagniatamy ciasto,wkładamy je do woreczka foliowego i odkładamy na 1 godzinę do lodówki. Po upływie godziny rozwałkowujemy ciasto na stolnicy lekko oprószonej mąką na grubość około 0,3 cm i wycinamy dowolne kształty. Ciasteczka układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 min.
Delikatne maślane ciasteczka
Z podanych składników zagniatamy ciasto ( możemy to zrobić za pomocą miksera) Wkładamy do woreczka foliowego iodkładamy na 1 godzinę do lodówki
Delikatne maślane ciasteczka
Po upływie godziny rozwałkowujemy ciasto i wycinamy dowolne kształty

Tagi:

jajko jajka