patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Delikatny krupnik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Znakomity, delikatny krupnik z dodatkiem lubczyku, idealnie sprawuje się jako pierwsze danie, nie tylko na niedzielny obiad.

Delikatny krupnik Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Delikatny krupnik

 

Sposób przygotowania:

Delikatny krupnik
Do garnka wlewam 2.5 litra wody. Dodaję mięso, warzywa oraz przyprawy. Gotuję ok 30-40 min na małym ogniu. Z zupy wyjmuję mięso, zdejmuję szumowinę oraz wyciągam marchewkę, liść laurowy.

Zupę znów wkładam na palnik i nastawiam. Do wrzącej zupy wsypuję ryż.

Gotuję aż ryż zmięknie ok 10-15 minut. Na koniec dodaję lubczyk. Zupę przelewam do miseczki wsypuję koperek .
Delikatny Krupnik
Do gotującej wody wrzucam mięso, marchewkę oraz przyprawy wraz z rosołkiem.