gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Deser cappuccino

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Deser cappuccino polecam do popołudniowej kawki. Jest łatwy w przygotowaniu i do tego bardzo smaczny.

Deser cappuccino Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser cappuccino

 

  • 1 galaretka jagodowa
  • 500 ml mleka
  • 100 gram cappuccino czekoladowego
  • 1,5 łyżki cukru pudru
  • 2 opakowania Śnieżki na mleko
  • 1 śmietan fix
  • 3 łyżki żelatyny
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 100 gram jagód
  • kawałek mlecznej czekolady
  • 1 łyżka cukru

Sposób przygotowania:

Deser cappuccino
Galaretkę jagodową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, po czym odstawiamy do stężenia. Tężejącą galaretkę wylewamy do pucharków (do 1/3 pucharka). Do 100 ml mleka wsypujemy cappuccino i mieszamy, a resztę mleka zagotowujemy, po czym wlewamy cappuccino i doprowadzamy do wrzenia. Studzimy i chłodzimy w lodówce. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzącej wody. Do zimnego mlecznego cappuccino wsypujemy śnieżki, cukier puder oraz śmietanfix i ubijamy na gęstą masę. Następnie miksując wlewamy żelatynę, po czym masę wykładamy do pucharków na galaretkę. Śmietankę kremówkę ubijamy z łyżką cukru i wykładamy na wierzch deseru. Dekorujemy jagodami i startą na tarce o drobnych oczkach czekoladą.
Deser cappuccino
Galaretkę jagodową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, po czym odstawiamy do stężenia. Tężejącą galaretkę wylewamy do pucharków (do 1/3 pucharka).
Deser cappuccino
Do zimnego mlecznego cappuccino wsypujemy śnieżki, cukier puder oraz śmietanfix i ubijamy na gęstą masę.
Deser cappuccino
Masę cappuccino wykładamy do pucharków na galaretkę.
Deser cappuccino
Śmietankę kremówkę ubijamy z łyżką cukru i wykładamy na wierzch deseru.

Tagi:

czekolada