Deser czekoladowy z płynną czekoladą i tymiankiem

Aromat tymianku i mocny czekoladowy smak w jednym deserze? Jak go zrobić dowiecie się z magazynu Akademii Smaku Siemens!

         
ocena: 4/5 głosów: 5
Deser czekoladowy z płynną czekoladą i tymiankiem
fot. Akademia Smaku Siemens
Składniki:

- 150g gorzkiej czekolady 70%
- 150g masła
- 2 gałązki świeżego tymianku
- 6 żółtek
- 6 całych jaj
- 100g cukru
- 30g mąki pszennej typ 500
- 50g mlecznej czekolady

Kremowy sos ziołowy:

- 150g mleka
- ziarnka kardamonu, anyż, laska wanilii
- 3 żółtka
- 50g brązowego cukru

Jak przygotować deser dowiecie się z magazynu Akademii Smaku Siemens – znajdziecie tam też inne rewelacyjne przepisy autorstwa szefa kuchni Konrada Birka i uczestników warsztatów, a także wiele porad na temat wykorzystania ziół i przypraw we własnej kuchni!

                                                    
http://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2014/03/07/img0LHi3t.jpg