plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Deser galaretkowo-serowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świetny deser zarówno dla mamy taty jak i ich szkrabka. Dzieci uwielbiają desery a kolorowa galaretka przykuje ich wzrok

Deser galaretkowo-serowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser galaretkowo-serowy

 

  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 1 galaretka kiwi
  • 1 serek ricotta
  • 1 nektarynka
  • 1 gruszka
  • 4 szklanki gorącej przegotowanej wody

Sposób przygotowania:

Deser galaretkowo-serowy
Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 2 szklankach gorącej przegotowanej wody i odstawić do stężenia. Zieloną galaretkę także rozpuścić w 2 szklankach gorącej przegotowanej wody i odstawić do stężenia. Gdy galaretki stężeją pokroić je w kostki. Na dno szklanki wkładamy kilka kostek galaretki pomarańczowej. Kolejna warstwa składa się z 3 łyżeczek serka ricotta. Obieramy gruszkę i kroimy w kostkę. Kładziemy kilka kostek na serek. Gruszkę przykrywamy kilkoma kostkami galaretki zielonej. I znów kładziemy 3 łyżeczki serka ricotta. Nektarynkę umyć, osuszyć i pokroić wg uznania. Wierzch deseru dekorujemy pokrojoną nektarynką.
Deser galaretkowo-serowy
Na dno szklanki wkładamy kilka kostek galaretki pomarańczowej. Kolejna warstwa składa się z 3 łyżeczek serka ricotta.
Deser galaretkowo-serowy
Obieramy gruszkę i kroimy w kostkę. Kładziemy kilka kostek na serek.
Deser galaretkowo-serowy
Gruszkę przykrywamy kilkoma kostkami galaretki zielonej. I znów kładziemy 3 łyżeczki serka ricotta.
Deser galaretkowo-serowy
Nektarynkę umyć, osuszyć i pokroić wg uznania. Wierzch deseru dekorujemy pokrojoną nektarynką.