Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Deser jeżynowy dla Małgosi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo apetyczny deser jeżynowy dla łasuchów i nie tylko.

Deser jeżynowy dla Małgosi

Składniki:

Deser jeżynowy dla Małgosi

 

  • 1 galaretka o smaku owoców leśnych
  • 1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego
  • 30 dkg świeżych jeżyn

Sposób przygotowania:

Deser jeżynowy dla Małgosi
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania deseru. Galaretkę ropuszczamy w 3/4 szkl wrzącej wody. Odstawiamy do stężenia. Zimne mleko skondensowane miksujemy, stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy. Masę mieszamy z 2/3 jeżyn i przelewamy do pucharków. Wierzch posypujemy pozostałymi owocomi. Deser wkładamy do lodówki na 30 minut. Podajemy schłodzony.