Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Deser lodowy Beatris

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Lody podane z bitą śmietaną i sosem.

Deser lodowy Beatris

Składniki:

Deser lodowy Beatris

 

  • 1 litr lodów waniliowych
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • sos o smaku ajerkoniaku - wg uznania

Sposób przygotowania:

Deser lodowy Beatris
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodając do niej cukier puder (pod koniec ubijania). Lody (można użyć lodów o innym smaku) rozłożyć do pucharków lub miseczek. Na lodach rozłożyć ubitą z cukrem pudrem kremówkę. Do deseru można dodać owoce. Całość polać sosem. Ja użyłam sosu o smaku ajerkoniaku, ale można użyć innego.

Tagi:

lody sosy