jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Desery lodowe Zielonej Budki

Deser lodowy Papaja

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo przyjemny w smaku deserek

Deser lodowy Papaja

Składniki:

Deser lodowy Papaja

 

  • Deser lodowy "Papaja"
  • Składniki na 2 porcje:
  • 1 banan
  • 6 kulek lodów czekoladowych "Zielona Budka"
  • 1 papaja
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 5 dag czekolady gorzkiej
  • 2 łyżki mleka
  • 6 owoców rodzynki brazilijskiej (Physalis)

 

Sposób przygotowania:

Deser lodowy Papaja
Obraną i pokrojoną drobno dojrzałą papaję zasyp cukrem. Gdy puści sok zmiksuj ją na mus. Obierz banana, pokrój wzdłuż na 4 części. Ułóż po dwie części banana w łezkę, w środek nałóż mus z papaji. Na mus ułóż kulki lodów, polej czekoladą rozpuszczoną z mlekiem w kąpieli wodnej. Udekoruj owocami rodzynki brazylijskiej.