jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Deser lodowy z jeżynami i bezą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Prosty lodowy deser a taki smaczny - kto zapisuje się do klubu miłośników jeżyn?

Deser lodowy z jeżynami i bezą. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Deser lodowy z jeżynami i bezą.

 

  • ok. 500 g jeżyn
  • 500ml lodów śmietankowych
  • 500 ml bitej śmietany
  • 4 podłużne bezy

 

Sposób przygotowania:

Deser lodowy z jeżynami i bezą.
Jeżyny obieramy z szypułek, myjemy i osuszmy na sicie. Do pucharków nakładamy porcję lodów, posypujemy jeżynami i skruszoną połówką bezy. Nakładamy na to bitą śmietanką. Dekorujemy deser jeżynami i połówką podłużnej bezy. Deser podajemy od razu. Jeśli ktoś lubi może posypać odrobiną cynamonu.
Deser lodowy z jeżynami i bezą.
Jeżyny obieramy z szypułek, myjemy i osuszmy na sicie.
Deser lodowy z jeżynami i bezą.
Dekorujemy deser jeżynami i połówką podłużnej bezy.

Tagi:

lody beza bezy