Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Deser owocowy zawrót głowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczny deser owocowy z bitą śmietaną, lodami i polewą czekoladową.

Deser owocowy zawrót głowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser owocowy zawrót głowy

 

Sposób przygotowania:

Deser owocowy zawrót głowy
Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Przygotowujemy polewę. Margarynę, wodę, cukier oraz kakao zagotowujemy w garnuszku (mieszamy, aby nie było grudek). Studzimy. Owoce dokładnie myjemy i osuszamy. Banana oraz arbuz obieramy ze skóry, natomiast truskawki i poziomki z szypułek. Większe owoce kroimy na kawałki. Na dno pucharków kładziemy porcję owoców, następnie porcję bitej śmietany, porcję lodów,owoców i znów bitej śmietany. Wierzch polewamy polewą i dekorujemy owocami.
Deser owocowy zawrót głowy
Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem.
Deser owocowy zawrót głowy
Przygotowujemy polewę. Margarynę, wodę, cukier oraz kakao zagotowujemy w garnuszku (mieszamy, aby nie było grudek). Studzimy.
Deser owocowy zawrót głowy
Owoce dokładnie myjemy i osuszamy. Banana oraz arbuz obieramy ze skóry, natomiast truskawki i poziomki z szypułek. Większe owoce kroimy na kawałki.
Deser owocowy zawrót głowy
Na dno pucharków kładziemy porcję owoców, następnie porcję bitej śmietany, porcję lodów,owoców i znów bitej śmietany. Wierzch polewamy polewą i dekorujemy owocami.

Tagi:

lody