pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Deser Patrycji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny deser domowy dobry jak nabierzemy ochoty na coś słodkiego

Deser Patrycji

Składniki:

Deser Patrycji

 

  • 1 kostka masła lub margaryny,
  • 2 budynie waniliowe,
  • likier kukułkowy,
  • 1 opakowanie biszkoptów okrągłych,
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
  • cukier,
  • mleko,
  • 200 ml wody.

 

Sposób przygotowania:

Deser Patrycji
Budyń gotujemy z mlekiem i cukrem (mleka powinno być troszkę mniej niż podano na opakowaniu producenta). Pozostawiamy do całkowitego przestygnięcia. Margarynę miksujemy. Ciągle mieszając dodajemy stopniowo budyń. Kawę rozpuszczamy z odrobiną cukru w miseczce z wodą. Biszkopty maczamy w kawie i wykładamy nimi spody szklanek. Nakładamy warstwę kremu, układamy kolejną warstwę biszkoptów i warstwę kremu. Z wierzchu polewamy likierem kukułkowym i dekorujemy biszkoptem. Deser podajemy zaraz po przygotowaniu lub schładzamy w lodówce.

Tagi:

biszkopt kawa