p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Deser podwójnie malinowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny deser z resztek po robieniu babeczek

Deser podwójnie malinowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Deser podwójnie malinowy

 

  • 4 łyżki ubitej śmietany
  • 4 łyżki malinowego kremu budyniowego (na bazie budyniu i bitej śmietany)
  • 3 łyżki malin
  • 1/2 kruchej babeczki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Deser podwójnie malinowy
Do szklanego pucharka kładziemy łyżkę kremu budyniowego i obkładamy go łyżką malin, następnie kładziemy 2 łyżki bitej śmietany, 2 łyżki kremu budyniowego i znów układamy malinami. Przykrywamy to pozostałą bitą śmietaną i kremem, układamy resztę malin. Rozkruszamy połowę kruchej babeczki i posypujemy wierzch deseru. Gotowy deser wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Deser podwójnie malinowy
Krem budyniowy z malinami w pucharku; 2 łyżki bitej smietany, 2 łyżki kremu, maliny
Deser podwójnie malinowy
Do szklanego pucharka kładziemy łyżkę kremu budyniowego i obkładamy go łyżką malin
Deser podwójnie malinowy
Następnie kładziemy 2 łyżki bitej śmietany.

Tagi:

babeczki