Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Deser ryżowo-malinowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Deser jest smaczną i pyszną przekąską ze świeżymi malinami , i ryżem gotowanym na mleku z dodatkiem ubitej śmietanki i migdałami.

Deser ryżowo-malinowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser ryżowo-malinowy

 

Sposób przygotowania:

Deser ryżowo-malinowy
Ryż wsypać do garnka zalać 1 szkl wody i gotować 5 minut. Następnie wlać mleko i gotować aż ryż wszystko wsiąknie około 20 minut. Ostudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i wymieszać z ostudzonym ryżem , dodać migdały.Gotową masę przekładam do pucharków. Do garnka przekładam maliny zasypuję cukrem dodaję sok z cytryny i podgrzewam. Mąkę ziemniaczaną mieszam z wodą i dodaję do malin. Sosem polewam ryż.
Deser ryżowo-malinowy
Ryż wsypać do garnka zalać 1 szkl wody i gotować 5 minut. Następnie wlać mleko i gotować aż ryż wszystko wsiąknie około 20 minut
Deser ryżowo-malinowy
Ryż wsypać do garnka zalać 1 szkl wody i gotować 5 minut. Następnie wlać mleko i gotować aż ryż wszystko wsiąknie około 20 minut
Deser ryżowo-malinowy
Do ryżu dodać migdały wymieszać i przełożyć masę do pucharków
Deser ryżowo-malinowy
Do garnka przekładam maliny zasypuję cukrem dodaję sok z cytryny i podgrzewam. Mąkę ziemniaczaną mieszam z wodą i dodaję do malin.

Tagi:

ryż