sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Deser ryżowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

szybko, smacznie i zdrowo. Porcja dla dwóch osób.

Deser ryżowy.

Składniki:

Deser ryżowy.

 

  • 75 g ryżu
  • 2 jagody jałowca
  • 20 g rodzynek
  • 50 g grubo posiekanych orzechów
  • 125 g pokrojonych świeżych owoców:
  • banan, kiwi, truskawki, pomarańcza (to co komu smakuje)
  • łyżka miodu
  • śmietana kremówka

Sposób przygotowania:

Deser ryżowy.
Wrzucić ryż do dwukrotnie większej ilości wody, doprowadzić do wrzenia, gotować kilka minut, a następnie dogotować pod przykryciem na małym ogniu albo w piekarniku. Ostudzony ryż połączyć z rodzynkami, owocami, orzechami, i miodem. Masę mozna wymieszać dodatkowo z 2-3 łyżkami ubitej śmietany. Smacznego!

Tagi:

ryż