caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Deser serowo-budyniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sprawdzi się jako deser ale też moze słuzyc jako masa do ciast

Deser serowo-budyniowy

Składniki:

Deser serowo-budyniowy

 

  • 1 budyń
  • 1/2 litra mleka
  • 2 serki homogenizowane (o tym samym smaku co budyń lub waniliowe albo śmietankowe)
  • 3 łyżki cukru
  • ewentualnie owoce lub bakalie do przybrania

Sposób przygotowania:

Deser serowo-budyniowy
Budyń przygotować zgodnie z przepisem. Ostudzić, dodać serki i dobrze wymieszać (można mikserem). Przełożyć do pucharków, udekorować.

Masę mozna używać też do przekładania naleśników i ciast.

Tagi:

bakalie