p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Deser truskawkowo-jogurtowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Warstwowy deser z truskawkami, jogurtem i nalewką truskawkową

Deser truskawkowo-jogurtowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser truskawkowo-jogurtowy

 

  • 10 łyżek jogurtu greckiego
  • 4 duże truskawki
  • 4 łyżki truskawkowych otrąb granulowanych
  • 2 łyżeczki nalewki domowej truskawkowej na spirytusie
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Deser truskawkowo-jogurtowy
Do kwadratowych szklanek nakładamy po 2 kopiaste łyżki jogurtu greckiego. Truskawki kroimy w kostkę i połowę kładziemy na jogurt i posypujemy łyżką granulowanych otrąb truskawkowych. Znów robimy warstwę z jogurtu i truskawek. Powierzchnię deseru polewamy 1 łyżeczką nalewki domowej truskawkowej na spirytusie. Posypujemy granulowanymi otrębami. Na powierzchni robimy kleksy z jogurtu i delikatnie posypujemy cukrem pudrem.Deser truskawkowo-jogurtowy schładzamy w lodówce
Deser truskawkowo-jogurtowy
Do kwadratowych szklanek nakładamy po 2 kopiaste łyżki jogurtu greckiego.
Deser truskawkowo-jogurtowy
Truskawki kroimy w kostkę i połowę kładziemy na jogurt i posypujemy łyżką granulowanych otrąb truskawkowych
Deser truskawkowo-jogurtowy
Powierzchnię deseru polewamy 1 łyżeczką nalewki domowej truskawkowej na spirytusie
Deser truskawkowo-jogurtowy
Na powierzchni robimy kleksy z jogurtu i delikatnie posypujemy cukrem pudrem

Tagi:

domowe