Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Deser truskawkowo-twarogowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Masa jogurtowo-twarogowa w truskawkowym musie.

Deser truskawkowo-twarogowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser truskawkowo-twarogowy

 

  • 40 dkg świeżych truskawek
  • 8 łyżek cukru
  • 1,5 szklanki mielonego twarogu
  • 1 szklanka jogurtu brzoskwiniowego

Sposób przygotowania:

Deser truskawkowo-twarogowy
Umyte i odszypułkowane truskawki przełożyć do dzbanka miksera (kilka truskawek odłożyć do dekoracji). Do truskawek wsypać dowolną ilość cukru (ja wsypałam 4 łyżki). Truskawki z cukrem dokładnie zmiksować. Truskawkowy mus rozlać do miseczek lub pucharków. Twaróg przełożyć do miski. Dodać do niego jogurt brzoskwiniowy (można dać jogurt o innym smaku) i 4 łyżki cukru, dokładnie wymieszać. Twarogową masę rozłożyć na mus truskawkowy. Deser udekorować pozostawionymi truskawkami.
Deser truskawkowo-twarogowy
Umyte i odszypułkowane truskawki zmiksowane z cukrem.
Deser truskawkowo-twarogowy
Gotowy mus truskawkowy rozlany do miseczek.
Deser truskawkowo-twarogowy
Mielony twaróg dokładnie wymieszany z cukrem i jogurtem.
Deser truskawkowo-twarogowy
Masa jogurtowo twarogowa rozłożona do miseczek z musem.