mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Deser warstwowy z musli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybki, warstwowy deser z jogurtu i musli :)

Deser warstwowy z musli

Składniki:

Deser warstwowy z musli

 

  • 330 g jogurt naturalny,
  • 3 łyżki musli,
  • 1 łyżka rodzynki,
  • 2 łyżeczki cukier puder

 

 

 

Sposób przygotowania:

Deser warstwowy z musli
Jogurt naturalny przekładam z kubeczka i mieszam w miseczce z cukrem pudrem.
Musli mieszam osobno w oddzielnej miseczce z rodzynkami. Napełniam szklanki lub pucharki na zmianę białą masą jogurtową i musli z rodzynkami, tworząc warstwy.
Można wstawić do lodówki, jednak nie jest to konieczne. Można zajadać od razu po przyrządzeniu.
Taki deserek smakuje zarówno rano na śniadanie jako słodka propozycja, jak i po obiadku na deser.
Zamiast rodzynek możemy użyć orzechów włoskich lub innych, śliwek suszonych, żurawiny, jabłek czy co tam nam przyjdzie do głowy.