Katarzyna J.

Katarzyna J.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1180]

Deser z bitą śmietaną i owocami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Deser z bitą śmietaną i owocami podany w grejpfrutach- to doskonały deser na imprezę karnawałową. Zachwyci wszystkich gości.

Deser z bitą śmietaną i owocami

Składniki:

Deser z bitą śmietaną i owocami

 

Sposób przygotowania:

Deser z bitą śmietaną i owocami
1. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem z cukrem pudrem. Herbatniki kruszę. Granat obieram, usuwam błonki. Kuleczki pomarańczowe odsączam z zalewy.

2. Z grejpfrutów ostrym nożykiem odcinam wierzchołki, robiąc zygzak. Usuwam miąższ.

3. Na dno cytrusowych miseczek wsypuję pokruszone herbatniki. Następnie nakładam porcję ziaren granatu oraz kuleczek pomarańczowych. Na owoce wykładam bitą śmietanę. Wierzch deseru dekoruję pozostałymi owocami oraz herbatnikami.